Het is elke week weer een verrassing wat ik aantref, als ik de Open Hof binnenstap. Vooral de laatste weken is het boeiend om de verbouwing te volgen. Opbouwen is ook leuker dan afbreken. Het is best wel spannend om te zien hoe de kerk een gedaantewisseling ondergaat. Wordt het zo, zoals het vooraf is bedacht door de Projectgroep Herinrichting? En lukt het de bouwcommissie om alles echt zo uit te laten voeren door de verschillende aannemers?
Of het gelukt is, kunt u het beste zelf beoordelen. Een klein beetje krijgt u daar al een beeld van door de dia's op de beamer, die we elke zondag laten zien. Misschien volgt u via de website wel de voortgang met behulp van de mooie foto's, die Ab van Essen daar elke week weer opzet.
Deze laatste weken is het vooral afwerking. Het was spannend om alles af te krijgen voor 17 september. Dan hebben we immers de startzondag en dan wilden we als kerkenraad het seizoen beginnen in de vernieuwde Open Hof. We weten echter nu al, dat we het net niet helemaal gaan redden.
Op 17 september zal het werk voor 95% gereed zijn. U kunt alles bekijken. De keuken zal in gebruik genomen zijn, de kerkzaal is eveneens klaar voor gebruik. Dat geldt helaas niet voor de mooie vergrote Hofzaal. U zult zien dat er nog geen linoleum op de vloer ligt. Het laatst aangebrachte cement is net te laat droog om dat deze week nog te leggen. Het linoleum zal nu komende week worden gelegd.
Wat ik ook spannend vind, is het geluid in de kerkzaal. Het geluidsmeubel is verplaatst en dat zorgde ervoor dat alle leidingen opnieuw moesten worden aangelegd. Bovendien moet er naast geluid ook beeld worden verzorgd. Mark Vroom en Martijn van Unen zijn veertien dagen lang bijna dagelijks daarmee bezig geweest: aanleggen, testen, fouten opzoeken, herstellen, opnieuw testen, enzovoorts. Een megaklus. Zij horen bij die grote groep van stille werkers, die ervoor zorgen dat we straks een topgebouw hebben om te gebruiken.
We zijn dankbaar dat we straks een uitstekend geoutilleerd kerkgebouw hebben waar we samen ons geloof mogen belijden, inspiratie mogen ontvangen, elkaar kunnen ontmoeten. Maar het blijft een gebouw. Het is slechts een randvoorwaarde om gemeente van Christus te kunnen zijn. "Als de Heer niet helpt bij het bouwen van een huis, dan heeft het geen zin, ook al doen de bouwers hun best." (Psalm 127 BGT).
Zondag starten we samen een nieuw seizoen in een mooi ingericht gebouw. Ik wens u namens de kerkenraad een hele mooie startzondag (voorbereid door weer zo'n mooie groep gemeenteleden, die in stilte hun werk doen) en een gezegend seizoen.
Hartelijke groet, Pieter Treep

Agenda

Kerkdiensten

Activiteiten