45276507 551084228683808 16772976867278848 oOp de laatste zondag van het kerkelijk jaar voordat Advent begint, worden in veel kerkelijke gemeenten de doden van het afgelopen jaar herdacht. Deze zondag wordt Eeuwigheidszondag of Dodenzondag genoemd.
In 1816 werd deze speciale zondag ingesteld door koning Frederik Willem III van Pruisen als een algemeen christelijk feest ter herinnering aan de doden. Het werd de protestantse tegenhanger van de rooms-katholieke gedenkdag Allerzielen.

In de aanloop naar Goede Vrijdag zong concertkoor Immanuel de Matthäus Passion. Deze uitvoering werd zeer goed ontvangen door het publiek. Mede daardoor leefde bij onze dirigent de wens om zo mogelijk in het najaar weer van ons te laten horen.
Het Requiem van Fauré was in ons repetitieschema opgenomen. Bestuur en dirigent hebben overlegd hoe we dit werk op een goede manier over het voetlicht zouden kunnen brengen.
Omdat het gaat om een Requiem leek het passend hiervoor de avond van Eeuwigheidszondag te kiezen, een dag die in de protestantse traditie steeds meer een plaats heeft gekregen als gedenkdag voor de overledenen van het voorbije jaar.
Het Stabat Mater van Rheinberger werd aan het programma toegevoegd en in overleg met de begeleidende organist nog twee passende orgelwerken.

Agenda

Kerkdiensten