Kamperen-vesie-1Met de nieuwe wijkgemeente een gezellig weekeinde kamperen.
Vorig jaar september heeft een groep van 18 gezinnen (50 personen) uit onze wijkgemeente gezellig met elkaar een weekeinde gekampeerd. Het was een gemengd gezelschap. Van vrijgezellen tot koppels die al 50 jaar getrouwd waren. Complete gezinnen, stellen waarvan de kinders al zijn uitgevlogen, jong en oud, etc. Met als kampeermiddel een tent, vouwwagen, caravan of camper. Een mooie brede afspiegeling van onze wijkgemeente en kamperen.
Dit is zo goed bevallen, dat we zo'n weekeinde dit jaar opnieuw gaan organiseren. Een mooi begin van een goede traditie. De meeste kampeerders van vorig jaar hebben het weekeinde voor dit jaar al weer in de agenda staan. Want wat goed is, doet smaken naar meer. Op dit moment lijkt de traditie te worden, dat we standaard kamperen het eerste weekeinde nadat de scholen in onze regio weer zijn begonnen.
Voor dit jaar betekend dit, dat het kampeerweekeind georganiseerd wordt van vrijdagmiddag 8 september tot en met zondagavond 10 september. Eerder komen of gaan is mogelijk. Later komen of gaan is ook mogelijk. Geen probleem. Vorig jaar waren het vooral de wat oudere kampeerders die een dag eerder kwamen of een dag later weg gingen. Ieder rekent zelf af met de camping voor de nachten die men is geweest. Verder geen opslagen, o.i.d.
Vorig jaar stonden we op camping De Wildhoeve in Emst. Ook dit jaar gaan we weer naar deze camping. We staan dan met z'n allen op een apart en rustig gelegen veld, genaamd Vlinderhoek. Deze ligt helemaal achteraan op de camping, maar wel dicht bij een sanitair gebouw. Het is een bosrijke camping en niet ver weg van Kampen. Geen last van files op weg er naar toe en een korte rijtijd. Uitermate geschikt bij mooi weer, vanwege de mooie omgeving. Maar ook geschikt voor minder goed weer door het binnenzwembad, goede sanitaire voorzieningen, etc. Voor informatie en tarieven zie www.wildhoeve.nl.
De camping heeft ook verhuurmogelijkheden. Wellicht een optie voor hen die niet zelf een kampeermiddel hebben. Zie hiervoor ook de informatie op de site van de camping. Op de site is te zien op de plattegrond waar deze verhuurmiddelen zich bevinden in relatie tot het veld Vlinderhoek. Ervaring van vorig jaar leert, dat deze al vroeg in het lopende jaar worden geboekt.
Net als vorig jaar, zal er door de organisatie vooraf niet een programma worden gemaakt. Het is niet de bedoeling dat iedereen wordt vermaakt door een vooraf door de organisatie opgesteld programma. Ontspannen en ongedwongenheid is het uitgangspunt. Ontmoeting, bij elkaar op de koffie, spelende kinderen, een stukje wandelen of fietsen, een leuk spelletje doen. De bedoeling is dat dat allemaal vanzelf gaat, naar eigen behoefte. Uitgangspunt is verbondenheid door op dezelfde camping te staan. Vorig jaar ontstond spontaan het idee om op zaterdag alle bereide avondmaaltijden gezamenlijk te delen en gezamenlijk te nuttigen.
Lijkt jou/u bovenstaande een leuk idee en biedt de agenda nog deze ruimte, laat het me dan weten. Hoe eerder ik het weet hoe beter. Bij veel aanmeldingen, kan er dan eventueel nog een naastgelegen veld erbij worden gereserveerd. Ook voor hen die vorig jaar mee zijn gegaan, het verzoek je opnieuw aan te melden.
Een mooi begin van een nieuwe traditie...
Corné Vreugdenhil Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 038-3326559
06-29287522

Agenda

Kerkdiensten