BS2019aug eflyerTijdens dit concert kunt u heerlijk genieten van het beroemdste vioolconcert van Mozart; echt een pareltje om naar te luisteren! Gracieus en lieflijk, met een vleugje volksmuziek en ook met voortdurend onverwachte wendingen. Schuif naar het puntje van uw stoel of droom heerlijk weg; dit is Mozart op zijn best!
Daarnaast voeren we u mee op de gepassioneerde klanken van een paar korte werken van andere oude meesters. Zoals een virtuoze symfonie van Carl Philipp Emanuel Bach, de bekendste zoon van Johann Sebastian. Ook hij weet als geen ander de jazzy schwung te laten doorklinken die de muziek van zijn wereldberoemde vader kenmerkt. Naast Bach en Mozart laten wij u bij dit concert kennis maken met Friedrich Schwindl, Maria Antonia Walpurgis en Karl Ditters von Dittersdorf; zij zijn misschien minder bekende componisten maar hebben wel schitterende muziek geschreven die wij u niet willen onthouden.
Onze dirigent Simon Murphy is internationaal befaamd en weet door zijn inspirerende en positieve houding ons als orkest boven onszelf te laten uitstijgen.
Simon is specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, zeg maar van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. We spelen met speciale klassieke strijkstokken. Hierdoor spat de energie er altijd vanaf! Beleef ook één van onze concerten, welkom!

Conductor Simon Murphy photo by Fernando van Teijlingen 1 kopie

Agenda

Kerkdiensten